2010. június 8., kedd

Start

Kedves barátaink, ismerőseink, volt utasaim!

Szeretettel köszöntünk minden kedves érdeklődőt, aki „elkísér” bennünket svájci utazásunkra!
Sokan találkoztak már Svájc csodáiról írt első albumommal, aki még nem, látogasson el a http://www.svajcitajak.hu/ honlapra! Az Örök Szövetség – Svájc című könyvem 2008-ban jelent meg és csak szűk körű terjesztésben került az olvasóközönség kezébe. Akik közelebbről ismerik a szerzőt, vagy találkoztak vele Svájcról tartott országos előadássorozatának valamelyik helyszínén, esetleg idegenvezetőként csoportjainak egyikében részesei voltak kalauzolásának, hallották már az album megszületésének kalandos történetét is. A ”kalandozás” akkor Közép-Svájcból indult (Schwyz, Uri, Nidwalden, Obwalden, Luzern, Zug), majd a napsütötte dél-svájci tájakon át ( Ticino, Wallis), a nyugat-svájci tavak kantonjai (Vaud, Genf, Neuchatel és Fribourg) mentén vezetett.

Az idén közösen vállalkoztunk a folytatásra, a második kötet elkészítésére és néhány hónapos előkészület után, június 7-én indulunk a nagy kalandra. Svájc további 14 kantonjának minden hegyét-völgyét, zeg-zugát bejárva igyekszünk Helvetia minden titkát felderíteni. Kísérjenek el minket St. Gallen, Graubünden, Glarus, Appenzell Innerrhoden/Ausserrhoden, Thurgau, Schaffhausen, Basel-Stadt/Landschaft, Solothurn, Aargau, Jura, Zürich és Bern kantonok csodás vidékein át, a kezdetektől végigkövetve a második kötet útját. Tartsanak velünk a „vajúdástól” a könyv megszületéséig, hogy végül az „együtt töltött” hónapokat követően, a mű eljuthasson méltó helyére, az Önök könyvespolcára! Az albumban megismerkedhetnek Svájc leghíresebb szülötteivel, nagy gondolkodóival, hagyományaival, legendáival, találmányaival, hivatalos nyelveivel, államformájának sajátosságaival és a kantonok sokszínűségével is.

Útközben igyekszünk – terveink szerint hetente hírt adni magunkról, és megmutatni mindent, amit láttunk, és ami esetleg a könyv kereteibe sem fér már bele.

Első állomásunk St. Gallen város és kantonja lesz. Meglátogatjuk barokk székesegyházát és egykori kolostorának impozáns könyvtárát, felfedezzük hangulatos utcácskáit, múzeumait, teszünk egy emlékidéző „időutazást” kalandozó őseink korába visszanyúlva, majd az útikönyvek turistacsalogató szlogenjein túl betekintünk a kelet-svájci város mindennapjaiba.

Megköszönjük családtagjaink, barátaink, ismerőseink segítségét, bíztató szavait. Külön hálával tartozunk a honlap elkészítéséért Pisch Tamásnak, a honlap megújulásáért, a blog megtervezéséért, elkészítéséért és a számítógépes „továbbképzésért” Meznerics Ádámnak. Köszönjük mindkettőjük végtelen türelmét és segítőkészségét!

Kasó László és Fábián Réka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése